chrome firefox opera safari iexplorer

Бориспіль перевірили до Євро

29 листопада 2011 о 10:27

Чотири з плюсом за знання англійської поставили персоналу Аеропорту «Бориспіль» волонтери. Майже за 200 днів до початку Євро вирішили перевірити їхній рівень знань мови.

Час на іноземну — в персоналу аеропорту є. Та задовго до Євро волонтери прийшли з перевіркою. Микола перетворився на допитливого гостя з-за кордону. Пішов гуляти аеропортом  і запитувати, як дістатися Києва.

Більшість працівників аеропорту — спик инглиш.

Миколі і про маршрути розказали і навіть хотіли поновити йому та другові гардероб. Продавчиня вишиванок розговорилася англійською і ледь не продала сорочки.

Утім, дехто з працівників аеропорту, ані з іноземцями, ані з українцями.

Як  і за скільки  дістатися Києва наш іноземець Микола та поспілкуватися з медиками не зміг. Ті зачинилися.

До лікаря не потрапили — зазирнули до аптеки. Там Англійської — не знають.

Прес-служба аеропорту — волонтерам-гостям здивована. Бо, каже, ж гостей Євро прийматиме зовсім інший Термінал. Там і персонал інший працюватиме. І він англійську знатиме.

Володіє англійською і міліція. Окремими словами так точно. Якщо не пояснять, так рукою вкажуть.

А от водії тих самих Скайбасів — англійською не дуже. Проте здивувати змогли іншими зворотами.

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути