chrome firefox opera safari iexplorer

Бориспіль відмовився назвати чиновників з особистими літаками

03 лютого 2012 о 13:53

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко отримав відповідь від ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» на своє звернення стосовно оприлюднення інформації про високопосадовців, які володіють приватним авіатранспортом.

Нагадаємо,  реагуючи на заяву народного депутата від Партії регіонів про те, що у міжнародному аеропорту «Бориспіль» не вистачає місць для приватних літаків народних депутатів, Микола Томенко звернувся до керівництва Міжнародного аеропорту «Бориспіль» з проханням оприлюднити інформацію  про високопосадовців, які володіють приватними авіатранспортом та скільки коштів до бюджету за обслуговування цього приватного транспорту отримує Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та інші аеропорти України.

Натомість у відповіді, наданій керівництвом Міжнародного аеропорту «Бориспіль», зазначається, що в ДП МА «Бориспіль» дійсно періодично, особливо під час підвищення інтенсивності польотів та в години пікових навантажень, виникає брак місць стоянок для наземного обслуговування повітряних суден, в тому числі і для рейсів бізнес авіації, які також потребують окремого буксирувального обладнання.

Водночас, інформація про власників повітряних суден не надається. Так, у відповіді сказано, що в аеропорту відсутня інформація щодо приватної власності літальних апаратів у високопосадовці України, оскільки в запитах на виконання авіарейсів та в свідоцтвах експлуатантів повітряних суден бізнес авіації, власниками зазначаються українські або закордонні авіакомпанії, оплата за надане в аеропорту наземне обслуговування здійснюється безпосередньо цими авіакомпаніями або компаніями-платниками, на підставі укладених угод з аеропортом «Бориспіль». Натомість, додається у листі, високопосадовці здійснюють польоти в якості пасажирів, що обслуговуються через ДП «Зал офіційних делегацій», а не як власники повітряних суден.

Микола Томенко сказав, що не задоволений відповіддю і буде готувати повторний запит до Уряду з цього приводу.

Прес-служба Миколи Томенка