chrome firefox opera safari iexplorer

Держава замовила ВНЗ менеджерів муніципального управління

30 листопада 2011 о 13:26

Міністерство освіти та науки разом з Міністерством регіонального розвитку планує увести цього року державне замовлення на менеджерів муніципального управління.

Про це заявив міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

«З часів СРСР у нас не готували фахівців з цих питань. Зараз ми з Табачником домовились, що ми у вищих навчальних закладах введемо держзамовлення на менеджерів державного управління», — розповів Близнюк.

За словами міністра, на цій спеціальності вивчатимуть комунальне господарство держави, системи життєзабезпечення держави, міста, водопостачання та теплопостачання та іншу інфраструктуру комунального господарства, юридичні дисципліни, економіку.

«Для цього окремо буде розроблено програму. Таких фахівців ми почнемо готувати з цього року», — сказав Близнюк.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути