chrome firefox opera safari iexplorer

Держава зменшила держзамовлення на економістів та менеджерів

17 травня 2012 о 15:27

Цього року зменшилося держзамовлення на економічні спеціальності, а також на спеціалістів з менеджменту та міжнародних відносин.

Про це на брифінгу розповів міністр освіти, науки, сімї, молоді та спорту Дмитро Табачник, пише Gazeta.ua.

«Сьогодні Кабмін на своєму засіданні розглянув доповідь міністра економіки Петра Порошенка. В ній визначені основні параметри державного замовлення. У 2012 році держамовлення на спеціалістів складатиме 79 тисяч осіб, понад 68 тисяч — за денною формою навчання. Бакалаврів буде понад 127 тисяч осіб, з них 108 тисяч — за денною формою», — розповів він.

Цього року збільшене фінансування бакалаврів на 21,5%, уряд збільшив державні інвестиції в освіту на 15% в порівнянні з 2011 роком. На 10% збільшене фінансування бакалаврам та магістрам, і на 15,5% — у сферах підвищення кваліфікації (докторантура, аспірантура, інтернатура).

«Цього року ми збільшуємо держзамовлення на такі спеціальності як електроніка (33%), енергетика (41,5%), радіоелектроніка та машинобудівництво (8%), авіаційний та ракетно-технічіний комплекс (43%), а також інформаційні технології, компьтерна безпека, матеріалообробка. Цього року зменшуємо держзамовлення економістів, менеджерів, спеціалістів з міжнародних відносин»,- озвучив цифри міністр.

За словами Табачника, цього року на 40% скоротилося держзамовлення в економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Він закликав батьків не агітувати дітей до вступу до непрофільних вузів.

«Я тричі вступав до Шевченка, але не хотів в інший вуз, не зламався та вступив», — навів приклад Табачник.

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути