chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро-2012 пекарі створили їстівний Львів

02 листопада 2011 о 09:47

Їстівний Львів, футбольний кед з шоколаду та квіти із сала. Над харчовими шедеврами понад сотня хлібопекарів з усією України працювала кілька місяців. До фіналу потрапили лише 17. Найкращі з них поїдуть удосконалювати майстерність до Європи.

За перемогу змагалися у чотирьох номінаціях — кращий пекар, кондитер, композиція до Євро-2012 та майстер арт-класу. Усе — щоби привернути увагу до професії та зацікавити молодь.

Кулінарія потребує репетицій — у цьому на власному досвіді переконалася Любов Дудич зі Львова. Майже півмісяця дівчина тренувалася пекти 5-ти кілограмову композицію. Львівський замок постав із солоного тіста, кафе — кондитерка змайструвала з шоколаду, дерева — з петрушки, вулиці вимостила маком. Дарма, що Любов дебютувала. Її пекарський мікс переміг.

Шоколадні символи Євро-2012 Славек та Славко — запрошують гостей до солодкої арени. Найкраще з футбольною тематикою впоралася Надія Онокало з Ніжина — вирішило журі. Щоби створити спорткомплекс жінці знадобився увесь 30-ти річний досвід.

Судили майстринь понад десяток членів журі. Виріб оцінювали за зовнішнім виглядом та смаком. На конкурс з'їхалися хлібопекарі з усієї України. У кожному куточку — свої кулінарні особливості.

Золоті призери поїдуть до Польщі та Фінляндії переймати досвід колег та ділитися власним.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути