chrome firefox opera safari iexplorer

Українські призовники — хворі і малограмотні

10 листопада 2011 о 16:06

Медики, які беруть участь у роботі військово-лікарських комісій українських військкоматів, б`ють на сполох через незадовільний стан здоров`я призовників, їх поголівну низьку грамотність і численні випадки порушення логічного мислення.

Як повідомив Weekly.ua голова військово-лікарської комісії Київського військкомату Володимир ВІТКОВСЬКИЙ, через «тихий» алкоголізм, яким на даний час страждає значна частина молоді, у призовників все частіше діагностуються гастрити, язви, діабет. «Інсульти молодіють, і навіть є інфаркти у 18 років», — сказав він.

За його даними, глобальна комп`ютеризація і малорухомий спосіб життя призвели до того, що проблеми із зором сьогодні має третину хлопців призовного віку, від надмірної ваги страждають близько 40% хлопців, а викривлення хребта до 10 градусів фіксується практично у всіх.

Окрім проблем із здоров`ям, у нинішніх призовників практично відсутнє логічне мислення, повідомив психіатр Володимир ЩУКІН з міської клінічної психіатричної лікарні № 1. Він бере участь у роботі військово-лікарської комісії вже протягом 18 років. Одна з ознак цього – невміння пояснити значення прислів`їв.

«У радянські часи це вважалося ознакою можливої дебільності, і такого призовника одразу направляли на додаткове обстеження. Зараз ми цього не робимо: біда з прислів`ями – мало не у всіх. Хто тлумачить їх буквально, хто – абияк», — сказав він.

При цьому відзначив психіатр, нинішні призовники поголовно малограмотні.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути