chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 2% громадян на свята поїдуть у подорож Україною

19 грудня 2011 о 15:30

У період новорічних свят лише третина наших співвітчизників їдуть в новорічну поїздку. З них 14% відправляться до друзів або родичів в межах України або ж країн СНД, а 15% — віддадуть перевагу туристичній подорожі. Такі результати опитування своїх абонентів надає ЗАТ «Міськдовідка» (тел. 123, — прим).

Цікаво, що з тих небагатьох, хто дозволить собі в новорічні свята поїздку, тільки 2% будуть подорожувати Україною. Інші ж відправляться за кордон. При цьому майже чверть поїздок — на гірськолижні курорти, пише Сегодня.

Серед новорічних лідерів і в цьому році залишаються Єгипет, Таїланд та ОАЕ. Проте відпочинок на Мертвому морі (одна з топових позицій минулого року) цього року практично не користується популярністю. Замість нього з'явився новий лідер — Іспанія. У список курортів гірськолижного відпочинку українців увійшла Грузія і, в порівнянні з попереднім сезоном новорічним, кількість популярних напрямків зросла більш ніж в тричі.

Найпопулярнішим видом закордонного новорічного відпочинку залишився пляжний та екзотичний — 62%. На другому місці опинився гірськолижний відпочинок — 23%. 13% віддає перевагу відпочинку в Європі. Також 2% планує зустріти 2012 рік в Америці.

Як показують результати опитування, більшість українців вважають Новий рік саме домашнім святом. Тому і святкувати збираються вдома (73%). Хоча є і винятки: в гості збирається 13% опитаних, новорічний бій курантів почути в ресторані планує 6%. Також серед лідерів новорічного проведення часу нічний клуб (5%). Всьому іншому (концерт, театр, Майдан) віддало перевагу 3% респондентів.

Нагадаємо, вдома новорічний стіл середньостатистичній українській родині цього року обійдеться в 1,5-2,5 тисячі гривень, підрахували експерти. Найбільше грошей доведеться витратити на солодке та алкоголь, які відчутно подорожчали, а от овочей можна буде купити побільше.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути