chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 5% росіян вважають відносини з Україною дружніми

30 серпня 2011 о 17:38

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного російським Левада-центром.

Зокрема, оцінюючи нинішні відносини між Росією і Україною, лише 5% опитаних назвали їх дружніми, 11% — добросусідськими, 12% — досить теплими, 27% — нейтральними, 26% — прохідними, 11% — напруженими, 2% — ворожими. Важко відповісти на питання було 7% респондентів.

При цьому, довіряють Президенту України Віктору ЯНУКОВИЧУ 29% респондентів (3% — безумовно так, 26% — швидше так). Не довіряють В.ЯНУКОВИЧУ 49% росіян (швидше ні – 28%, безумовно ні – 21%). Водночас, 3% респондентів відповіли: «Не знаю, хто це». Важко відповісти на питання було 20% респондентів.

На питання: «Чи довіряєте ви Юлії ТИМОШЕНКО?», респонденти відповіли таким чином: безумовно так — 1%, швидше так – 6%, швидше ні – 34%, безумовно ні – 37%, не знаю, хто це – 3%, важко відповісти – 21%.

Підтримують рішення української влади віддати під суд Ю.ТИМОШЕНКО 40% опитаних росіян, негативно ставляться до цього 20%, важко відповісти 21%.

Більшість росіян позитивно ставляться до України. Відповіді на питання: «Як ви в цілому ставитеся зараз до України?» розподілилися таким чином: дуже добре – 7%, в основному добре – 58%, в основному погано – 21%, дуже погано – 5%. Важко дати відповідь 9% респондентів.

Опитування проводилося 19-23 серпня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб віком старше 18 років у 130 населених пунктах 45 регіонів РФ. Розподіл відповідей приводиться у відсотках від загального числа опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична погрішність даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути