chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують антиеміграційний кліп «Тихий гай»

15 грудня 2011 о 15:32

21 грудня о 19.00 у клубі «Club to be first» (вул.Московська,17) відбудеться презентація кліпу київського рок-гурту «Веремій» на пісню «Тихий гай».

На презентації буде панувати повстанська атмосфера з відповідною «упівською» атрибутикою: костюми УПА, рушниці, пісні. Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі гурту.

Також на вечорі представлять інтелектуальну гру «Криївка», В.В`ятрович презентуватиме свої книжки, буде презентований упівський однострій, календар УПА (від О.Положинського), а також багато конкурсів та сюрпризів.

Відзняти ролик вдалося за сприяння фестивалю «Бандерштат». У 2009 році «Веремій» стали кращою молодою командою музичної сцени фесту, таким чином, отримали можливість безкоштовно відзняти відео на будь-яку свою пісню. Режисером кліпу став Андрій Приймаченко.

У ролику зображено кілька історичних періодів з історії України. До роботи залучали реконстукторів, громадських активістів, яких переодягали в історичні костюми, відтворені за археологічними знахідками. У кліпі також є кадри, на яких зображені унікальні архівні документи.

За визначенням авторів, відео несе в собі антиеміграційний характер. «В історії України були значно гірші часи, однак із власної землі не втікали, а до останнього боронили своє», — каже вокаліст гурту Віталій Калініченко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути