chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вперше покажуть скандальні картини Олега Кулика

15 грудня 2011 о 18:54

Завтра, 16 грудня, в Mironova Gallery відкриється перша в Україні виставка одного з найвідоміших на Заході сучасних художників зі Східної Європи — Олега Кулика.

Як повідомили в Mironova Gallery, виставка триватиме до 25 січня.

На ній будуть продемонстровані роботи з найвідоміших фото-проектів Вікна і Новий Рай, багато з яких були презентовані на 49-й Венеційській бієнале у 2001 році. В Україні проекти представить сам автор.

Українець за національністю, Кулик живе і працює в Москві. На початку 90-х автор прославився завдяки перформансу людина-собака, який отримав величезний резонанс у всьому світі й приніс художнику скандальну популярність.

У багатьох випадках проекти митця супроводжували скандали і гоніння влади. Так, у 2008 році паризька поліція заарештувала 30 робіт Олега Кулика, оголосивши їх порнографічними.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути