chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі відновлять музей морського флоту

22 грудня 2011 о 11:22

Одеський морський торговий порт займеться відновними роботами в будівлі Музею морського флоту.

Про це повідомляє «Думская» з посиланням на начальника обласного управління охорони об'єктів культурної спадщини Наталію Штербуль.

«На сьогоднішній день, музей морського флоту є структурним підрозділом Одеського морського торгового порту, — заявила Штербуль. — Керівництво порту заявило про свої наміри провести відновлювальні роботи в будівлі музею».

За словами чиновниці, заявлена ​​в 2007 році вартість робіт з реконструкції становить близько 40 млн гривень. Однак, за фактом ця сума може змінитися.

«Наразі вирішується питання про фінансування робіт із реконструкції музею, — сказала Штербуль — Поки невідомо, чи буде Одеський порт проводити роботи за свій рахунок, або ж до цього підключиться Міністерство транспорту та зв'язку».

Одеський музей морського флоту було створено 1920 року, однак більшість довоєнних експонатів було викрадено під час окупації Одеси у Другій світовій війні. В 1965 році музей відновив свою роботу в будівлі колишнього Англійського клубу на Ланжеронівській вулиці.

Експозиція музею нараховує понад 100 тисяч виставкових експонатів, серед яких цінні документи та фотографії, ювелірно виконані моделі суден, а також якір віком за 900 років.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути