За тиждень новорічних свят українці з'їдають 40-денну норму м'яса, від якого вони відмовляються в період посту перед різдвяними святами.
Виробники підрахували, що скорочення продажів м'яса і м'ясних виробів в листопаді-першій половині грудня повністю компенсується зростанням продажів в останній тиждень року.
За даними Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», до 40% витрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м'ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень.
«Порівняно з минулим роком витрати у вартісному вимірі на м'ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у західних регіонах країни користується буженина, шинки і домашні ковбаси, а в Східних — сиров'ялені і сирокопчені ковбасні вироби», — розповіла виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.
З урахуванням передноворічного попиту, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом порівняно з іншими видами м'яса.