chrome firefox opera safari iexplorer

На березі Дніпра з'явилась чергова «заборонена зона». ФОТО

10 січня 2012 о 18:10

У Переяслав-Хмельницькому районі (Київська область) активно забудовується лісовий берег Дніпра.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, будівництво відбувається біля села Стовп'яги. Земля ця підпорядковується Дівицькому лісництву, але громаді села невідомо про те, кому і на яких підставах виділялась ця земля.

Будівництво розпочалось близько 2,5-3 місяців тому — якраз у холодний «мертвий» сезон, коли в ті місця місцеве населення не їздить і не ходить.

Фото gazeta.ua

На будівельну територію вже протягнута лінія електропередач, встановлено два трансформатори, територія загороджена металевою сіткою приблизно 200-250 м від берега.

Фото gazeta.ua

Крім того, залито вже декілька фундаментів, ведеться вирізка дерев, підтягнуто земснаряд. Також проведено розбивку під наступні забудови, розміщено побутові приміщення для робочих.

Фото gazeta.ua

По периметру території розвішано фанерні фарбовані таблички з написами «Заборонена зона! Проїзд (прохід) заборонено». Розміщені вони ще за півтора кілометра до будівництва. Водночас охорони на місці не виявилось.

За словами місцевих селян, будується або котеджне містечко, або база відпочинку. Кому належатиме цей «райський куточок», також селянам невідомо.

«У селі говорять про „донецьких“, які зараз активно забирають усе і встановлюють контроль над м. Переяслав-Хмельницький. Люди Януковича підпорядковують собі всі літні табори і турбази, що розміщаються поблизу міста», — розповів місцевий мешканець Віталій.

«Єдине, що мені вдалося дізнатися, що на місце забудови приїздив молодик 27-30 років на автомобілі марки Мейбах з кортежем охорони і оглядав саме будівництво», — додав він.

На думку селян, організованих обурень можна чекати лише у травні-червні, коли люди почнуть активно виїздити на відпочинок до річки.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути