chrome firefox opera safari iexplorer

На експедицію в Антарктиду Україна витратить 14,5 млн грн

11 січня 2012 о 15:49

Державна установа «Національний антарктичний науковий центр» Міносвіти і науки України 3 січня уклала угоду з фірмою «Subden Universal Ins» (Віргінські острови) на послуги з підготовки та проведення XVII Української антарктичної експедиції вартістю 1,35 млн євро, або 14,45 млн грн. по курсу НБУ.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Офшорна компанія повинна в січні-березні забезпечити перевезення 11 зимівників на станцію «Академік Вернадський», що на острові Галіденз, і повернення в Україну 11 зимівників, які зараз перебувають в Антарктиді.

Для нових зимівників потрібно купити авіаквитки за маршрутом Київ-Буенос-Айрес-Ушуайя та назад. Для вчених, що повертаються, потрібно забезпечити маршрут Академік Вернадський – Фолклендські острови – Париж- Київ. Доставку на острів здійснює корабель льодового класу, який також має бути задіяний науковцями в морських сезонних роботах.

Фірма-постачальник має забезпечити зимівників витратними матеріалами, обладнанням і харчами на весь час дії експедиції, у тому числі передбачено понад 600 кг муки, близько півтори тонни м’яса, 4 тисячі яєць та інших продуктів. Передбачено також спиртні напої – 40 літрів горілки, 222 літри пива, шість пляшок шампанського, а також близько 250 літрів білого та червоного вина.

Нагадаємо, «Subden Universal Ins» виграла і минулорічний тендер на забезпечення попередньої експедиції також вартістю 1,35 млн євро. Тоді фірма була обрана виконавцем робіт по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника».

Цього року було проведено відкриті торги, в яких окрім віргінської офшорної фірми взяло участь ТОВ «Амкріс». Засновниками української фірми є Олег Гапон та ТОВ «Новінтех». Олег Гапон відомий як акціонер харківського «Інноваційно-промислового банку» разом з Володимиром Семиноженко (станом на квітень 2010 року). Володимир Семиноженко очолює Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України, яке є розпорядником коштів, виділених з державного бюджету на антарктичні експедиції.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути