chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві завершили ремонт Паркового пішохідного мосту

27 січня 2012 о 13:20

Київський пішохідний міст через Дніпро навесні прикрасять художнім освітленням. Про це заявив гендиректор КП Київавтодор Георгій Глинський.

За його словами, ремонт Паркового пішохідного моста через Дніпро, що з'єднує центральну частину міста із парковою зоною та пляжами Труханового острова, завершений. Навесні Парковий міст, який за 55 років існування ремонтували лише двічі, буде оснащений сучасним декоративним освітленням.

«Коли почали складати дефектний акт, ми виявили, що заміни потребують і деякі прогонні будови, та елементи конструкції моста. Необхідно було також виконати захист бетону та металевих конструкцій — тобто з'явилася потреба в комплексній реконструкції споруди. І підрядна організація успішно її виконала. Були застосовані новітні технології та матеріали. Тепер на мосту зовсім інше, міцне покриття, а не асфальтобетон, інші сучасні методи захисту. Навіть фарба підбиралася з найкращих зразків — вона враховує і додаткову вологу, і вітер, і різні погодні умови. Навесні, коли ми зробимо художню підсвітку пішохідного мосту, він стане особливою прикрасою Києва», — зазначив Глинський.

За його словами, тепер без капітального ремонту міст прослужить 50 років.

«Будуть виконуватися лише середні, поточні ремонти, але капітальних ремонтів у найближчі 40-50 років не буде», — підсумував директор Київавтодору.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути