chrome firefox opera safari iexplorer

На мосту закоханих у Києві з'явився гігантський замок-валентинка

14 лютого 2012 о 15:43

Новим замком до Дня святого Валентина прикрасили міст закоханих у Маріїнському парку Києва.

Всередені замка — записи відеозізнань у коханні понад п'яти сотень українців. Відверті розповіді про почуття протягом двох тижнів збирали у соціальній телевізійній мережі SAY.TV. Розкрити цю «капсулу часу» організатори зобов'язалися через сто років. А щоби коване серце до тих пір не вкрали, його прикували до мосту двома меншими замками.

Олексій Семьонов, організатор акції: "Я надеюсь, посмотрят мои внуки, и посмотрят, как я объяснялся в любви их бабушке. Я думаю, это будет очень трогательно. Я думаю, посмотрят те люди, которые через сто лет будут точно также искренне любить".

Олег Пінчук, скульптор: "Ми плануємо на Новий рік зняти його, відкрити і покласти нове послання. Ви знаєте, такий ажіотаж біля цієї акції, біля цієї події, що звонять-звонять, записують-записують. Заходьте, пишіть своїм коханим, коханцям, тим, кого ви любите. Взагалі, любіть людей і записуйте послання. А ми їх обов'язково збережемо і через сто років покажемо".

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути