chrome firefox opera safari iexplorer

До дня закоханих у Києві пройде виставка шедеврів графітним олівцем

11 лютого 2013 о 11:03

14 лютого у галереї сучасного українського авторського мистецтва «Гама» відкривається персональна виставка всесвітньо відомого українського художника-графіста Дениса Чернова.

Як повідомляють організатори, експозиція стане подарунком для закоханих і всіх, хто готовий поглянути на прекрасний світ без яскравих фарб, але повний Любові та Гармонії.

Художник досяг високої майстерності, що межує з геніальністю, у володінні графічною технікою. Олівець в його руках досить тонко «відчуває» реальність, проте не можна говорити про монохромність його робіт.

За своїми можливостями передачі враження від натури, багатством природних матеріалів і фактур, контрастів і нюансів світла, графіка художника змагається з дійсністю. Світовідчуття Дениса в графіці позначається трагізмом і відчуттям реального потойбіччя.

У 35 років художник став учасником більш ніж 60-ти виставок України, Росії, Греції, Італії, Іспанії, Франції, США, Канади, Японії. Його картини успішно продаються на аукціоні  «Christie's». Нагороджений медаллю «Талант і покликання» Міжнародною асоціацією «Миротворець». Призер в номінації «малюнок» Art Renewal Center (ARC). Член спілки художників України.

«Графічні твори, представлені на виставці, виконані в техніці олівцевого рисунка. Рисунок – це не тільки підготовка до картини, штудії, це самодостатній твір, графічний лист. Бархатистість фактури і можливість графіту як дзеркало відбивати світло, додають йому мальовничості, своєрідне аскетичне багатство, і, якщо можна так сказати, все це утворює свій неповторний колорит; цей колорит неможливо втілити в техніці акварелі, олії або акрилу. Сприйняття колориту залежить більше від здатності самого глядача, а не матеріалу... Колір – річ тонка, він, як музичний звук, може мати свою інтенсивність. Потрібно тільки відчути і побачити барвистість світу в м'якому блиску графіту», — сказав Чернов

З 14 лютого столичні мешканці матимуть змогу побачити його унікальні роботи.

Виставка триватиме до 28 лютого включно за адресою: вулиця М. Грушевського, 9.

Галерея «Гама» та Денис Чернов  щиро запрошують на свято Закоханих у повній гамі сірих відтінків.

Тел. для довідок: 066 482-82-02, 332-7-338. gamma-gallery.com.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути