chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше в Україні відкривається виставка видатного американського художника

22 жовтня 2012 о 15:09

25 жовтня у галереї сучасного українського авторського мистецтва «Гама» вперше в Україні відкривається персональна виставка видатного американського художника, українця за походженням, Олега Радван «Між світами».

Про це повідомляє прес-служба галереї.

Митець народився, одружився та дав життя своїм дітям саме в Україні. У пошуках спокою мігрував до Ізраїлю, звідти – в Канаду за стабільністю та досвідом. Упродовж всього життя мав дві мрії: малювати олією на полотні та жити  в найкращому, за його словами, місті – Києві.

За втіленням першої мрії Олег Радван вирушив до Америки. Саме там у 2002 році розпочинається його творчий шлях. Уже за декілька років митець набуває професіоналізму, майстерності  та індивідуального стилю.

На сьогоднішній день Олег Радван – митець міжнародного рівня, переможець багатьох всесвітньовідомих художніх конкурсів, лауреат 15 премій, учасник більш ніж 20  серйозних виставок (включаючи виставку у Флоренції, Італія).

У 2012 році разом зі своїми досягненнями та вірною дружиною Наталією уже видатний художник Олег Радван здійснив свою другу мрію – оселився в Києві.

З 26 жовтня столичні мешканці матимуть змогу побачити його унікальні, відомі у світі, роботи.

Виставка триватиме до 7 листопада включно за адресою: вулиця Грушевського, 9.

Галерея «Гама» та Олег Радван щиро запрошують стати свідками визначної події як для мистецтва в цілому так і для митця, що йшов далекою дорогою додому.

Вхід на відкриття – по запрошеннях, з 26 жовтня – вхід вільний.

Тел. для довідок: 066 482-82-02, 332-7-338.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути