chrome firefox opera safari iexplorer

У Лондоні відкривається виставка сучасних українських художників

08 липня 2014 о 10:25

У середу, 9 липня, в одній з найвідоміших галерей сучасного мистецтва у Великобританії Галереї Саатчі відкривається виставка українських фотографів і художників Олександра Бабака, Анатолія Степаненка, Віктора Марущенка, Тіберія Сільваші та Анни Войтенко, передає УНН.

Виставка, яка названа словами Тараса Шевченка «У нашому раю», приурочена до 200-річчя з дня народження українського поета та відображає проблеми України останніх трьох десятиліть, виявляючи соціальні потрясіння, з якими сьогодні стикаються її громадяни. Роботи художників, представлених на цій експозиції, зіграли важливу роль у становленні українського мистецтва, яке являє собою одне з найдинамічніших явищ культури в усьому колишньому Радянському Союзі.

Це буде перша з виставок, запланованих для проведення в галереї, які призначені для ознайомлення широкої міжнародної аудиторії з унікальною культурною спадщиною України. Партнерство грунтується на успішному співробітництві фонду та галереї в 2013 році в проведенні виставки «Сучасні художники України», що стала найбільш обширною експозицією українського сучасного мистецтва у Великобританії.

Галерея Саатчі була заснована в 1985 році Чарльзом Саатчі, щоб забезпечити майданчик для демонстрації сучасного мистецтва найширшої аудиторії, і тим самим зробити його доступним наскільки це можливо. За даними дослідження відвідуваності галерей, проведеного газетою ArtNewspaper, за останні п'ять років Галерея Саатчі стала 15-ою з двадцяти найбільш відвідуваних виставкових залів Лондона, а також першою серед п'ятірки світових найбільш вподобаних музеїв на Facebook і Twitter. Вхід на всі виставки Галереї Саатчі безкоштовний.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути