chrome firefox opera safari iexplorer

У Женеві відкрилася благодійна виставка з 52-х творів українських та російських художників

08 липня 2015 о 09:00

У Женеві, в галереї Artvera's, відкрилася благодійна виставка з 52-х творів українських та російських художників, створених у відповідь на події в Україні.

Проект Just Art покликаний об'єднати художників з обох країн під знаком творчості. Він працюватиме до 12 вересня 2015 року.

Під час відкриття виставки її учасники створили спільне полотно, зробивши спробу показати ментальні образи, які призводять до війни. Серед авторів полотна: українці Роман Мінін і Андрій Єрмоленко, росіяни Андрій Кагадєєв і Микола Копєйкін та інші.

Кошти, виручені від продажу картин, галерея планує направити на гуманітарні цілі. Їх отримає цивільне населення, яке постраждало під час триваючого протистояння. За інформацією галереї, два твори вже продані − роботи Оксани Мась та Романа Мініна. Також Україну в проекті представляють Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Сергій Коляда, Геннадій Козуб та Юрій Соломко.

 

«Я знайшов нових друзів. Розширив свою географію, а значить, і свідомість. Мої роботи куплені, а значить, я вніс свою лепту в фінансову допомогу, яку організовує чудова команда галереї для постраждалих в Україні, допоміг людям. Відчув свободу зовнішню і внутрішню. Адже тільки допомога іншим робить нас по-справжньому вільними», − прокоментував художник Роман Мінін.

Джерело: Фіртка
Розділи: Новини культури