chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві встановлять пам'ятники сучасним знаменитостям?

01 листопада 2010 о 15:40

Київська влада обговорює питання встановлення пам'ятників сучасним зіркам спорту, естради чи кіно, пише газета «Сегодня».

На думку голови комісії Київради з культури Олександра Бригінця, металеві або кам'яні фігури відомих у всьому світі футболіста Андрія Шевченка, боксерів Кличків, актриси Ади Роговцевої або оперного співака Володимира Гришка можуть залучити до столиці нових туристів, які захочуть фотографуватися зі своїми кумирами, пише видання.

Водночас, як відомо, згідно із законом, пам'ятники встановлюють людям, після смерті яких минуло десять років. Однак на скульптури або скульптурні композиції, присвячені знаменитостям, тимчасових заборон немає.

Це питання можуть винести на найближчу сесію Київради, оскільки в КМДА ідею підтримують.

Заступник мера Олександр Пузанов вважає ідею цікавою, але застеріг, що її не можна втілити за рахунок бюджету, оскільки є більш важливі завдання. «Хіба що це можна робити за рахунок меценатів та шанувальників знаменитостей», — сказав Пузанов.

Крім того, за словами Бригінця, дозвіл на встановлення таких скульптур у певному місці може отримати кожен скульптор. У свою чергу відомий скульптор Анатолій Кущ, автор Архангела Михаїла, що на Майдані, сказав, що він сам мріє створити пам'ятник Віталію Кличку. У свою чергу, скульптор Олег Пінчук сказав виданню, що не став би робити скульптуру або пам'ятник на честь сучасника. На його думку, це «поганий тон».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути