chrome firefox opera safari iexplorer

Де прогулятися на День закоханих в Києві

14 лютого 2012 о 10:01

В цьому році день закоханих випадає на вівторок. Але ніщо вам не заважає влаштувати собі його в будь-який день тижня, наприклад, у вихідні. Тим більше що в Києві повно місць, пов'язаних із закоханими.

Підійдіть до пам'ятника закоханим ліхтарям на Майдані, який давно став улюбленим місцем для романтичних побачень. Незважаючи на холод, вам вдасться палко зізнатися в коханні своїй обраниці.

Якщо любов у самому розпалі, підніміться на міст закоханих і зав'яжіть там стрічку — щоб зв'язати свої серця навіки.

Зробити пропозицію можна на Замковій горі над Андріївським.

А якщо ваша любов поки не відповідає вам взаємністю, підіть на Оболонь. На пр. Героїв Сталінграду, 2-г півроку тому «оселилася» оголена Русалка. Як кажуть місцеві, якщо їй потерти груди, буде тобі любов.

РУСАЛКА, ЯКА ДАРУЄ ЛЮБОВ

На пр. Героїв Сталінграду, 2-г, за двома висотками в формі «вітрила», біля Дніпра, «живе» оголена русалка. Знаходиться вона в скверику з назвою «сад каменів», де крім Русалки — три бронзових скульптури, 16 лавок і 24 декоративних ліхтаря. Розмістилася Русалка на Оболоні півроку тому, але вже виникло повір'я, придумане ще будівельниками скверу: «Якщо потерти її груди, буде тобі любов».

А сама набережна на Оболоні з її оригінальними лавками, ліхтарями, альтанками - чи не найпопулярніше місце для закоханих: прогулянка вздовжДніпра налаштовує на романтику, а коли холодно, тут можна зігрітися в одному з кафе.

Закохані ліхтарі на Майдані

Пам'ятник закоханим ліхтарям з'явився на Майдані напередодні 14 лютого,рівно три роки тому. Автор скульптури Володимир Білоконь упевнений, що «біля ліхтарів» завжди будуть зустрічатися закохані, і їхні серця будуть горіти, подібно ліхтарям. Правда, це місце - не для сором'язливих, лавка стоїть на загальному огляді, і треба бути готовим до того, що ваші поцілунки і обійми будуть видні всім. Втім, це місце порожнім не буває: тут завжди можна побачити хоча б одну закохану парочку.

РОМАНТИКА ЗАМКОВОЇ ГОРИ

З усіх гір Києва Замкова біля Андріївського узвозу вважається найромантичнішою. Якщо хочете зачарувати вашу половинку красивим краєвидом на Поділ і Дніпро, це місце є одним з найбільш підходящих. Сніг і мороз не заважають тут зізнаватися в любові. Правда, підйом на гору з Андріївського не з легких - сходи дуже високі, що не дивно, - гора височить над Дніпром на 80 м.

ФОНТАН прімагнітить ЛЮБОВ

«Фонтан бажань» у дворі Михайлівського собору - популярне місце серед молодят. Тут своя легенда: щоб загадане здійснилося, потрібно прімагнітити монетку до фонтану. І всі пари приїжджають сюди не тільки фотографуватися, але і потерти монетку об фонтан і загадати бажання. І робити це потрібно тільки вдвох, дивлячись в очі один одному. Але якщо ви тільки почали зустрічатися, фонтан вам теж допоможе зміцнити відносини або ... приворожити своє  кохання. Тільки не просіть занадто багато: бажання повинно бути одне, але заповітне.

СТІНА для визнання на Ярославовому ВАЛУ

У Києві є стіна, де закохані залишають свої зізнання. На будинку за адресою Ярославів Вал, 15 кияни пишуть вірші за допомогою балончика з фарбою. Чоготам тільки немає - і зашифровані послання, і визнання в любові і самотності, і написи на іноземних мовах. Наприклад, визнання в любові Одрі Тоту - тільки нафранцузькою. Також є запис з проханням не сердитися. А ще там вірші поетаЙосипа Бродського «Листи до стіни»: «Збережи мою тінь. Не можу пояснити. Вибач ».

ЛИПА вкаже шлях до ЛЮБОВІ

Щоб знайти свою любов, сходіть до легендарної липи, яка майже 400 років росте біля фундаменту Десятинної церкви. За легендою, диво-дерево виконує бажання. А самотній людині вона вкаже шлях до другої половинки: треба привітатися з деревом, а потім обійти 7 разів за годинниковою стрілкою. Ще, за переказами, дерево мирить посварені пари, допомагає зміцнити шлюб. Серед закоханих є повір'я, що на знак зміцнення відносин потрібно прив'язати стрічкиа бо пристебнути замочок, а ключик втратити. Але це стало шкодити дереву, і його обгородили.

ПОЕМИ НА МОСТУ ЛЮБОВІ

Мосту закоханих (або Чортовому) в Маріїнському парку в цьому році 100 років. Це дипломний проект знаменитого Євгена Патона - апробація системи зварювального кріплення мостових конструкцій. Правда, знаменитий він не цим. Сюди приходять закохані, пишуть любовні формули, вішають замки абозав'язують стрічки (для того щоб почуття було міцніше), призначають на ньому побачення, роблять пропозиції руки і серця. Крім банальних «Саша + Маша =Любов», на перилах або дошках містка можна прочитати цілі поеми про кохання.

Матеріали  і фото «Сегодня».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути