У будівлі Центрального музею «Тавриди», в Сімферополі, відкрився Музей шоколаду, повідомили у Курортно-інформаційному центрі Криму.
Як повідомив координатор проекту центру Михайло Галабурда, у музеї діє 4 зали. Тут представлено більше 50-ти шоколадних фігур від українських майстрів, проводяться дегустації шоколаду, чаю і кави, ведеться продаж солодких подарунків.
«Музей відкритий з метою ознайомити відвідувачів з історією шоколаду, технологією його виробництва, з тим як він виготовляється і як відрізнити справжній продукт від підробки», — повідомив М.Галабурда.
За його словами, пересувний музей шоколаду в Україні діє з серпня 2010 року. За цей час він побував у більш ніж 13 містах країни. Серед них: Одеса, Полтава, Рівне, Ужгород, Вінниця, Житомир, Бєлгород, Воронеж, Севастополь, Харків, Львів, Тернопіль. Всього музей відвідали понад 200 тис. осіб.
Зараз в Україні діють чотири таких музею: у Сімферополі, Івано-Франківську, Миколаєві та Білій Церкві. В кінці лютого перший стаціонарний музей планують відкрити у Львові.
М.Галабурда додав, що організатори вже розглядають можливість відкриття Музею шоколаду в інших містах Криму, наприклад, в Євпаторії. У той же час генеральний директор музею Андрій Мальгін розповів, що виставка пропрацює в музеї «Тавриди» до 13 травня.
«Ми сподіваємося на збільшення потоку екскурсантів до музею. Музей шоколаду може бути цікавий як жителям Сімферополя, так і гостям міста», — зазначив А.Мальгін.