chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві — Шляхетний прийом за мотивами українського бароко

16 лютого 2012 о 08:45

16 лютого 2012 року Олег Скрипка та Музичне видавництво «Країна Мрій» влаштують у козацькому селищі «Мамаєва Слобода» «ШЛЯХЕТНИЙ ПРИЙОМ ЗА МОТИВАМИ УКРАЇНСЬКОГО БАРОКО».

Цей захід присвячений виходу в світ підбірки старовинних кантів «Всякому городу нрав і права» у виконанні народної артистки України Ніни Матвієнко та Ансамблю давньої музики під керуванням Костянтина Чечені.

Про це «Рідній країні» повідомили організатори дійства.

Тож, 16 лютого у зброярні козацького селища «Мамаєва Слобода» з 18:00 відбуватиметься:

  • представлення підбірки старовинних кантів «Всякому городу нрав і права»;
  • живий виступ Ніни Матвієнко та Ансамблю давньої музики п\к Костянтина Чечені;
  • майстер-клас на основі танцю «Гайдук» під керуванням хореографа Наталі Скорнякової;
  • старовинні танці у виконанні гурту «Хорея Козацька» та Тараса Компаніченка.

Вхід за запрошеннями, а також для всіх бажаючих за обов`язкової умови дрес-коду заходу: шляхетський стрій давньої України XVII-XVIII ст.

Довідка

Новий студійний альбом народної артистки України Ніни Матвієнко знайомить нас із досі маловідомими гранями таланту видатної української співачки. Дев’ятнадцять композицій, датованих XVI-XVIII століттями належать до так званої «гетьманської доби» – епохи становлення та розквіту українського бароко.

Унікальні твори були відновлені за стародавніми рукописами та раритетними друкованими виданнями відомим музикантом та мистецтвознавцем Костянтином Чеченею. Серед пісень, записаних на диску – безумовний суперхіт тих часів «Всякому городу нрав і права» на музику та вірші Григорія Сковороди. В запису брав участь Ансамбль Давньої Музики під керуванням Костянтина Чечені.

Запис відбувся у Київському Музеї Івана Гончара, а подальша робота над альбомом тривала у профільних студіях Києва та Нью-Йорку. Продюсер альбому – Олег Скрипка.

«Рідна країна»