chrome firefox opera safari iexplorer

"ЕтноЛіто: Івана Купала у «Софіївці»

21 вересня 2010 о 11:21

Під час святкування „ЕтноЛіта: Свята Івана Купала у „Софіївці” відбулася знакова для акції „7 чудес України” подія — оголошення та нагородження 21 пам’ятки-претендента на звання „7 чудес України”.
 
07.07.07 р. учасники «ЕтноЛіта» отримали незабутні враження від екскурсії та відпочинку у парку, що розкинувся на площі близько 170 га і який вже більше двохсот років вражає відвідувачів своєю неповторною красою та загадковою романтичністю.
 
Журналісти мали змогу побачити дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, камінні гроти, а також стати глядачами святкового дійства за участю Ніни Матвієнко, Ірини Шинкарук, Анжеліки Рудницької, Струнного квартету ім. Б.Лятошинського, Тріо бандуристок оркестру народної та популярної музики та місцевих фольклорних колективів.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути