chrome firefox opera safari iexplorer

"ЕтноЛіто: Івана Купала у «Софіївці»

21 вересня 2010 о 11:21

Під час святкування „ЕтноЛіта: Свята Івана Купала у „Софіївці” відбулася знакова для акції „7 чудес України” подія — оголошення та нагородження 21 пам’ятки-претендента на звання „7 чудес України”.
 
07.07.07 р. учасники «ЕтноЛіта» отримали незабутні враження від екскурсії та відпочинку у парку, що розкинувся на площі близько 170 га і який вже більше двохсот років вражає відвідувачів своєю неповторною красою та загадковою романтичністю.
 
Журналісти мали змогу побачити дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, камінні гроти, а також стати глядачами святкового дійства за участю Ніни Матвієнко, Ірини Шинкарук, Анжеліки Рудницької, Струнного квартету ім. Б.Лятошинського, Тріо бандуристок оркестру народної та популярної музики та місцевих фольклорних колективів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути