chrome firefox opera safari iexplorer

"ЕтноЛіто: Івана Купала у «Софіївці»

21 вересня 2010 о 11:21

Під час святкування „ЕтноЛіта: Свята Івана Купала у „Софіївці” відбулася знакова для акції „7 чудес України” подія — оголошення та нагородження 21 пам’ятки-претендента на звання „7 чудес України”.
 
07.07.07 р. учасники «ЕтноЛіта» отримали незабутні враження від екскурсії та відпочинку у парку, що розкинувся на площі близько 170 га і який вже більше двохсот років вражає відвідувачів своєю неповторною красою та загадковою романтичністю.
 
Журналісти мали змогу побачити дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, камінні гроти, а також стати глядачами святкового дійства за участю Ніни Матвієнко, Ірини Шинкарук, Анжеліки Рудницької, Струнного квартету ім. Б.Лятошинського, Тріо бандуристок оркестру народної та популярної музики та місцевих фольклорних колективів.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути