chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві перевірять стан пам’яток архітектури

13 лютого 2012 о 13:02

Олександр Попов доручив профільним управлінням КМДА і головам районів перевірити стан пам’яток архітектури міста.

Так, буде перевірено ставлення орендарів та власників до архітектурних об’єктів, які мають історичну і культурну цінність.

Ті власники, які не дотримуються норм і вимог законодавства щодо охорони культурної спадщини та не усунуть у встановлений термін наслідки неналежної експлуатації приміщень, будуть притягнуті до відповідальності.

«У Стратегії розвитку Києва до 2025 року, яку ми розробили торік разом з киянами, стоїть чітке завдання – захистити і зберегти унікальну історичну та культурну самобутність Києва. Профільним управлінням міськадміністрації поставлені завдання активізувати роботу щодо контролю за станом та охороною пам'яток, підвищивши при цьому ефективність адміністрування. Я очікую реальних кроків у цьому напрямку. Будівлі, які перебувають під охороною держави та міста, є практично в кожному районі. І стежити за їхнім збереженням – наш прямий обов'язок», – сказав Олександр Попов на нараді із заступниками та керівниками районних держадміністрацій.

Голова КМДА також доручив підготувати пропозиції щодо збільшення бюджетних надходжень, призначених для збереження пам'яток.

Нагадаємо, за даними Головного управління охорони культурної спадщини, на заходи з охорони пам’яток архітектури цього року необхідно виділити понад 28 млн грн.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути