У 20% українців, що працюють, у розкладі робочого дня не виділений час на обідню перерву.
Найчастіше залишаються без обіду через напружений графік ті, хто займає відповідальні посади. Про це стало відомо в результаті дослідження, проведеного порталом rabota.ua.
З тих, хто обідає, близько 45% встигають зробити це протягом 30 хвилин. Понад чверть опитаних (27%) справляються за 30-45 хвилин, ще чверть (25%) вкладається в 45-60 хвилин. Більш як годину на обід відводять лише 3% респондентів, що взяли участь в опитуванні.
За даними опитування порталу rabota.ua, у 62% офісів під кухню обладнане спеціальне приміщення. Майже в кожному офісі є чайник (87%) і мікрохвильова піч (69%), холодильник (66%) і кулер з водою (65%), посудомийна машина (5%).
Опитування показало, що половина опитаних обідню перерву проводить в офісі. Близько третини з них (34%) обідають іноді в офісі, а іноді в довколишніх закладах громадського харчування.
Якщо українці залишаються обідати в офісі, 44% роблять це, не відходячи від робочого місця, а 56% все-таки використовують для обідів кухню. Якщо ж працівники під час обідньої перерви залишають офіси, то переважна більшість вирушає у довколишні їдальні (42%) або кафе (26%).
Крім того, видання з'ясувало, що 71% працівників готують обіди вдома, 12% купують їх зранку, по дорозі на роботу, а 8% користуються послугами доставки обідів у офіси.
Близько половини українців (47%) витрачають на обід менше 25 гривень, 41% — 25-50 гривень, 6% — 50-75 грн, 1% — 75-100 грн, 1% — 100-150 грн.
Раніше повідомлялося, що найкращі роботодавці США привертають співробітників не стільки грошима, скільки вільним графіком роботи, ідеальним побутом і єдністю мети.