chrome firefox opera safari iexplorer

Урядове ноу-хау: стримування інфляції за рахунок студентів?

28 лютого 2012 о 09:20

Студентам Черкаського державного технологічного університету в лютому видали занижену стипендію — менше на 200 грн. Про це пише Gazeta.ua.

«Замість 730 гривень прийшло лише 530, – скаржиться на черкаському форумі в інтернеті студент Олег. – І не в мене одного, а в решти одногрупників теж. Передзвонили студентам у інші вузи. В Черкаському національному університеті ім. Б.Хмельницького платять справно – 720-730 гривень. А нам чомусь зажали. Не розумію, що сталося. До кого звертатися?..»

Начальник навчального відділу ЧДТУ Олег Григор це підтверджує: «Дійсно, найближчі три місяці наші студенти отримуватимуть нижчу стипендію, таке розпорядження прийшло з міністерства. Ми своїх студентів уже попередили. Гроші їм обов'язково компенсують, але не зараз, а в червні-липні. Тобто, виплатять неустойку за три місяці – приблизно 600 гривень».

В університеті впевнені, що затримка грошей пов'язана з бажанням уряду стримати інфляцію. «Очевидно, відчуваючи брак коштів, уряд вирішив не друкувати пустих паперових грошей, а зачекати до літа, коли гроші з'являться, – стверджує Григор. – Тому й економлять на наших студентах».

У Черкаському державному технологічному університеті навчаються 2434 студенти-бюджетники. 70% із них отримують стипендію.

«Рідній країні» цю інформацію підтвердили і студенти 5-го курсу ЧДТУ. Проте, для них зменшення стипендії виявилося повною несподіванкою...

Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути