chrome firefox opera safari iexplorer

За травму через погану роботу комунальників можна отримати компенсацію

16 лютого 2012 о 13:48

Відповідальність за травмування людей на слизьких вулицях лежить на комунальниках, які недобросовісно виконують свою роботу.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на юристів.

Якщо через неприбраний сніг та кригу на тротуарах постраждав пішохід, відшкодувати моральні збитки та витрати на лікування повинні комунальники, або власник приміщення, біля якого це сталось.

«Головне – довести, що травма сталася саме через недбале ставлення відповідальних осіб. Винуватець повинен буде відшкодувати вартість лікування і компенсувати заробіток, втрачений внаслідок тимчасової непрацездатності. Можна також спробувати домогтися відшкодування морального збитку», — розповів правозахисник Юрій Аксьонов.

Він додав, що в Україні були прецеденти, коли людям вдавалося відсудити до 10 тисяч гривень.

Зі свого боку комунальники переконують, що позовів через травми навпаки стає менше, а замість них ЖЕКи отримують подяки за хорошу роботу.

Гірша ситуація в автомобілістів, які так чи інакше постраждали через засніжені вулиці.

«У нас практично неможливо не те що домогтися відшкодування, а й просто визначити, хто за що відповідає. Також неможливо визначити, чи вчасно зреагували дорожні служби. Адже немає ніякого документа, який би регламентував, наприклад, що комунальники повинні прибрати сніг не пізніше ніж через годину після того, як він випав», — розповів юрист «Харківського автоклубу» Денис Журавель.

У цілому по Україні позовів, пов'язаних із травмами та роботою комунальників, дуже мало. Люди не знають як відстоювати свої права, а часто просто не бажають влазити у судову тяганину.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути