chrome firefox opera safari iexplorer

1530-річчя Києва столична влада святкуватиме у кредит?

21 березня 2012 о 14:14

Цього року київська влада готується витрачати шалені кошти на святкування Дня Києва, але досі не розрахувалася з організаціями, які проводили мистецькі заходи в 2008—2011 роках.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця.

«Коли я почув, що планується гучне святкування «круглої» дати, 1530 – річчя Києва, я звернувся до Головного управління культури, щоб з’ясувати чи розрахувалася КМДА з організаціями за попередні роки проведення культурно-мистецьких заходів. Виявилося, що заборгованість київської влади дорівнює сумі на проведення повноцінного міського свята», — розповів О. Бригинець.

Депутат повідомив, що заборгованість Головного управління культури за проведення культурно-мистецьких заходів у 2008—2011 роках складає 1,5 млн. грн.

Як повідомлялось в ЗМІ, з приходом до влади О. Попова почали витрачати більше коштів на святкування Дня Києва: наприклад, минулого року було витрачено близько 6 млн. грн. Цього року на святкування Дня Києва планують витратити 9-10 млн. грн. Хоча в попередні роки святкування обходилось в суму близько одного мільйона гривень.

«Якщо у міста є гроші на святкування, то чому до цього часу не повернуті борги за попередні роки? Наскільки я знаю, організації, розуміючи складну ситуацію міста, готові чекати, поки в бюджеті з’являться гроші на погашення заборгованості. Але неймовірна щедрість на свята в умовах, коли не виплачуються зарплати, коли є шалені заборгованості, видається дивною. Саме тому я проти святкової «активності», яка ведеться у зв’язку з наближенням виборів. Чи потрібні взагалі киянам передвиборчі свята в кредит?», — наголосив О. Бригинець.

Нагадаємо, цього року День міста Києва припадає на 27 травня 2012 року.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути