chrome firefox opera safari iexplorer

Біля Почаєва замість парковки буде гелікоптерний майданчик для Януковича?

04 березня 2012 о 15:58

У Почаєві замість анонсованої парковки для паломників буде черговий “гелікоптерний майданчик Януковича”, повідомляють джерела у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Майданчик має стати копією подібних інженерних будівель у Києві та Каневі, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, кілька днів тому голова Тернопільської обласної державної адміністрації особисто презентував місце під будівництво великої автостоянки для туристів.

Площа стоянки становитиме 2 га. Розташують її за 1,5 км від Почаєва. Поруч з нею заплановано облаштувати автобусну зупинку, з якої спеціальний маршрут доставлятиме прочан від автостоянки до лаври.

Журналісти кажуть, що насправді, щоби знову не порушувати спокій громадськості та політичної опозиції, автостоянка — це лише ширма перед майбутнім масштабним будівництвом гелікоптерного майданчика, оскільки Віктор Янукович полюбляє особисто молитися у Почаєві. І вже два роки поспіль святкує Різдво саме у цій святині Тернопілля.

Але для таких подальших відвідин Почаєва Януковичу не підходить транспортне сполучення. Згаданих два рази кортеж президента змушений був їхати аж з Івано-Франківська розбитими тернопільськими дорогами. Тому у столиці було прийняте рішення облаштувати місце для посадки гвинтокрилів.

Оскільки детальний план будови майданчика ще невідомий і очікується з Києва, то місцеві чиновники навіть не спромоглися назвати точну площу під, так-зване, облаштування «парковки».

Для прикладу, Будівництво вертолітного майданчика в Каневі обійшлося державному бюджету у 86 млн 970 тис. грн.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути