chrome firefox opera safari iexplorer

Для українських селян створять аптеки

19 березня 2012 о 09:16

У кожному селі Рівненської області або у найближчому до нього населеному пункті до кінця року має бути створено аптечний заклад.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, таке завдання перед керівниками фармацевтичної галузі області та місцевими чиновниками поставив голова ОДА Василь БЕРТАШ.

Він доручив заступнику голови облдержадміністрації Світлані САД розробити карту аптечної мережі Рівненщини.

Представників фармацевтичного ринку, які поширюватимуть свій бізнес на сільську місцевість, зацікавлюватимуть мінімальними орендними ставками.

За словами С.САД, профільні заступники голів райдержадміністрацій вже отримали доручення підшукати приміщення у селах, у яких проживає понад 2 тисячі осіб, і запропонувати ці площі приватним партнерам на пільгових умовах.

Нині у 515 з 627 фельдшерсько-акушерських пунктів області створені аптечні кіоски, де селяни можуть придбати найнеобхідніші ліки.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути