chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Михайла Булгакова від сьогодні не працює

27 березня 2012 о 12:18

З сьогоднішнього дня припинив свою діяльність Музей Михайла Булгакова на Андріївському узвозі, 13.

Про це повідомив колектив музею голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, пише його прес-служба.

«Впевнений, що немає жодної причини так нахабно і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини – безглузда. Крім того, гостям столиці доведеться повертатись додому «несолоно хлебавши» і все через бездумні дії київської влади, яка не попередила музей про можливе закриття, і обрала самий непідходящий для цього період – період весняних канікул», — заявив О. Бригинець.

Депутат зазначив, що колектив місяцями збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНГ та Києва, а тепер замовлені екскурсії доводиться скасовувати невідомо до якого періоду, адже дату, коли музей знову почне працювати, влада не називає.

Депутат вражений тим, що саме ті ремонти, які відбуваються з ініціативи київської влади, проходять з найбільшою шкодою для культури . Він нагадав про ситуацію із Театром на Подолі, коли влада паралізувала його роботу, вигнавши заклад з Гостинного двору, не закінчивши будівельні роботи нового приміщення театру на Андріївському узвозі.

Були спроби припинити роботу театру «Колесо», який відстояв свої права. Пройшло кілька днів, і сьогодні паралізована робота іншого закладу культури: одного з найвідвідуваніших музеїв – Музею Михайла Булгакова.

«Коли олігархи підганяють з будівництвом нових комунікаційних мереж для їх готелів та офісних центрів, навіщо думати про культуру?», — обурюється О. Бригинець.

Довідково

Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова — будинок-музей в м. Києві, в якому письменник жив з дружиною та мав свою лікарську практику.

У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 р. двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів.

Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10 в Києві, де народився майбутній письменник, бо той вже зруйнували.

«Рідна країна»

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути