chrome firefox opera safari iexplorer

Народний гімн Євро-2012 крутитимуть по радіо та знімуть кліп

16 березня 2012 о 09:37

Україна обрала народний гімн до Євро-2012. З-поміж десяти з половиною тисяч пропозицій, які надсилали на конкурс українці, визначився переможець. Ним став двадцятисемирічний житомирець Дмитро Голуб і його пісня "Вболівай«.

Тепер її крутитимуть по радіо і знімуть кліп.

Під це бадьоре „вболівай“ тепер мають підтанцьовувати стадіони і обніматися футбольні фанати. Легкий і сонячний. Це і є той самий народний гімн до Євро-2012. Написав його простий хлопець із Житомира. В минулому — учитель молодших класів. Тепер — лідер музичного гурту. Дмитро Голуб.

У нього в житті, все так само, як і в його пісні. Він не надто мліє від футболу...

Дмитро Голуб, переможець конкурсу на кращий хіт до Євро-2012: »Ну, ми не сильно там активні фанати".

І не п'є навіть пива. Ми кинули палити, і якось перестали і пити пиво. Та вболівати має кожен — і дядько з мітлою, і даїшник із палкою. Співається в пісні

Дмитро Голуб: "При будь-яких вболіваннях на будь-яких змаганнях. Ця пісня повинна впасти в голову людині".

Чи заразиться таким хітом Збірна України — питання сумнівне.

Олександр «Фоззі» Сидоренко, музикант: "Футболісти можуть підхватити гімн вболівальників, якщо його заспіває Григорій Лєпс. Вони далекі".

Дмитро зі своїм регі переспівав 10 з половиною тисяч конкурентів. Українців накрила творча хвиля. Хіти до Євро складали і співали масово. Дідусі, малюки, жінки. Російською, англійською, державною.

Кого обрати — українське журі консультувалося з Москвою. Російський композитор Ігор Крутой долучився до пісенної Євро-істерії.

Ігор Крутой: "Хотелось бы, чтобы эта песня была хитом. И чтобы это стала на Украине Катюшей. Я думаю, что эта песня имеет реальные шансы, чтобы стать Катюшей на Украине".

Та поки що пісня Голуба не облетіла навіть житомирські стадіони. Тільки бас-гітарист уже  наспівував «вболівай» своїм дівчатам.

Роман Талько, бас-гітарист: "Нє, своїм дівчатам співали, авжеж, співали, нє, ну сподобалося".

Але хіт обіцяють розкрутити. По радіо. І знімуть кліп про те, як різних українців об`єднує вболівальницький інстинкт. Житомирці ж поїхали додому з п`ятдесятьма тисячами доларів.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути