chrome firefox opera safari iexplorer

У Музеї історії міста Києва знайшли порушень на суму 213 тис. грн

06 березня 2012 о 11:17

Фахівці Держфінінспекції в Києві провели ревізію фінансово-господарської діяльності Музею історії міста Києва за період з 1 лютого 2009 року по 1 грудня 2011 року. За результатами контрольного заходу встановлено фінансово-бюджетні порушення, що призвели до матеріальних збитків, на загальну суму 213 тис. гривень. Про це УНН повідомили в прес-службі Держфінінспекції в Києві.

«Зокрема, музей завдав матеріальної шкоди столичному бюджету на суму 172,37 тис. грн через те, що завищив фонд оплати праці. Порушення відбулося в результаті включення до штатних розкладів щомісячної надбавки працівникам закладів культури і мистецтв Києва, яка була передбачена на 2007—2008 роки.
Працівникам музею, які перебували у службових відрядженнях, у досліджуваний період не нараховували та не виплачували добові витрати. Відтак, зазначеним працівникам завдано матеріальної шкоди на загальну суму 35,83 тис. гривень», — йдеться в повідомленні.

Окрім того, першому заступнику директора музею виплачували різницю в посадових окладах на час виконання обов’язків директора. При цьому, згідно з посадовою інструкцією першого заступника директора, він (у відсутність директора) здійснює керівництво музеєм. Внаслідок чого додатково витрачено бюджетних коштів на суму 1,7 тис. гривень.

По завершенні контрольного заходу трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП, на одну – складено протокол за порушення бюджетного законодавства за ст.164-12 КУпАП.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Шевченківського району міста Києва.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути