chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії закривають усі ресторани McDonald’s

26 березня 2012 о 18:26

Мінздоровсоцрозвитку спільно з Росспоживнаглядом у 2011 році провели понад 700 перевірок в мережі ресторанів McDonald's і прийшли до висновку, що фастфуд завдає непоправної шкоди здоров'ю росіян, і йому більше не місце у країні, де є своя багата національна кухня.

У багатьох служб в РФ знайшлися вагомі причини для ліквідації цієї мережі ресторанів швидкого харчування.

Про це повідомило російське видання FogNews з посиланням на Росспоживнагляд.

«Ми вже давно уважно стежимо за мережею швидкого харчування McDonald's — виписували штрафи, робили приписи, вимагали дотримуватися встановлених законом норм, але виконання вимог у 6 випадках із 10 так і залишилося на папері. Неодноразово нашим фахівцям пропонували хабарі, погрожували розправою, якщо не дозволимо продовжувати роботу. У 2010 році до вивчення проблеми ресторанів швидкого харчування було залучено Мінздоровсоцрозвитку. Майже два роки ми розрізнено займалися вивченням існуючої проблеми, а торік зусилля об'єднали. На початку березня 2012 року ми постановили, що мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's в існуючому вигляді не може більше працювати на території Російської Федерації», — повідомили виданню у Росспоживнагляді.

Також у відомствах вказують на те, що у ресторанах компанії рідко дотримуються санітарних норм, порушуються терміни зберігання продуктів і технологія приготування страв.

Доля McDonald's вже вирішена: компанії дали 9 місяців на те, щоб повністю згорнути роботу, вивезти обладнання, звільнити співробітників і дотриматись усіх юридичних формальностей. 15 березня 2012 року юристи McDonald's подали позов на Мінздоровсоцрозвитку і Росспоживнагляд в надії, що вони справу виграють.

Але навіть якщо це станеться, мережа швидкого харчування все одно з часом буде ліквідована. Юристи Росспоживнагляду впевнені, що McDonald's справу програють: занадто багато порушень здійснюють працівники.

Видання повідомляє, що минулого понеділка, 19 березня, до Москви прилітали американські представники McDonald's у надії залагодити всі формальності і повернути собі право продовжити роботу у Росії. Судячи з повідомлень в американській пресі, сторонам не вдалося досягти мирної угоди: Росія наполягає на закритті McDonald's у зв'язку зі шкодою для здоров'я росіян, якої завдає фастфуд.

Окрім того, у рамках боротьби з неправильним харчуванням у Росії вирішили закрити і всі вуличні кіоски, які торгують шаурмою, млинцями з начинкою і птицею-гриль, і дозволити готувати вищезазначені страви тільки у закритих приміщеннях (з 1 вересня 2012 року право випускати таку продукцію отримають тільки спеціалізовані стаціонарні точки, обладнані водопроводами і каналізацією).

Разом з тим як стало відомо пізніше, в прес-службі російського McDonald's спростували інформацію про можливе закриття мережі, назвавши її «першоквітневим жартом» і такою, що не відповідає дійсності.

“McDonald's в Росії заявляє, що інформація від 23 березня на сайті придуманих новин повністю не відповідає дійсності”, — наголошується в повідомленні прес-служби компанії.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути