chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільше на Євро-2012 заробили аеропорти, ресторани і таксисти

02 липня 2012 о 13:13

За час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 українські аеропорти показали найкращу динаміку.

Заробили непогано також заклади громадського харчування, які під футбол підвищили ціни, та таксисти, заробіток яких виріс на 40%.

Так, за оцінками влади Львова, за час проведення Євро-2012 львівський аеропорт обслужив 50 тис. пасажирів, що у 2-2,5 разу більше, ніж у звичайний період.

Харківський аеропорт за час Євро-2012 обслужив 52,5 тис. пасажирів, тут пасажиропотік зріс в 4,5 разу. По Донецьку поки детальної статистики немає, пише «Главред».

Лідером по прийняттю фанів став столичний аеропорт «Бориспіль». Тільки за три дні Євро-2012 головний аеропорт країни прийняв близько 90 000 пасажирів.

Непогано поповнили касу заклади громадського харчування. Ціни росли просто на очах. "У мене вперше так багато клієнтів.

Місяць такої роботи — і можна всю зиму відпочивати , — так охарактеризував свій прибуток від Євро-2012 власник одного невеликого кафе (не особливо популярного), розташованого в центральній частині міста. У дні чемпіонату ціни тут підняли приблизно на 25%.

Також заробити змогли служби таксі. В середньому у червні вартість поїздки подорожчала приблизно на 15%.

Так, наприклад, поїздка від київського залізничного вокзалу до станції метро «Мінська» коштувала 65 гривень, а місяцем раніше таку ж відстань можна було подолати за 50 гривень.

За оцінками експертів, за період чемпіонату таксисти зуміли збільшити свою виручку майже на 40% — в середньому до 40 000 гривень з машини.

За оцінками експертів, в середньому кожен приїжджий турист в день витрачав близько 100 євро, тобто, за приблизними оцінками, на кожне місто, що приймало чемпіонат, припало до 20 млн євро. Правда, ці доходи не йдуть ні в яке порівняння з витратами на підготовку до Євро-2012.

За офіційними даними, загальний обсяг витрат на проведення чемпіонату з футболу в Україні склав близько 5,5 млрд доларів. Коли окупляться ці мільярдні вкладення — невідомо.

За підрахунками деяких експертів вдало проведений чемпіонат дозволить окупити витрати за 2-3 роки.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути