chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться 12-метрове розп'яття Христа

14 березня 2012 о 13:39

Влітку в історичному центрі Дніпродзержинська на місці стадіону Вищого профучилища буде побудовано Соборну площу з новим будинком єпархіального управління, а посеред неї буде встановлено ​​скульптурну композицію «Голгофа». Про це пише «Сегодня».

Зі слів секретаря Дніпродзержинської та Царичанської єпархії УПЦ отця Макарія, будівництво управління закінчиться найближчим часом, а ось з самою площею поки ведеться документаційна робота.

«На місці майбутньої площі зараз розташовується стадіон училища, в якому, до слова, свого часу навчався президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Тому, в першу чергу, ми облаштовуємо спортмайданчик на новому місці, щоб дітям було де займатися», — розповів священик.

Тим часом відомий дніпродзержинський скульптор Гарнік Хачатрян вже закінчує роботу над чотириметровою статуєю фігури Христа. Зараз майстер працює над глиняною скульптурою, з якої надалі буде зроблено гіпсову форму. А вже з її допомогою готову скульптуру віділлють на «Південмаші».

«Висота всієї композит становитиме близько 12 м. Скульптура Христа буде бронзовою, а от з хрестом ми ще вирішуємо. Я запропонував зробити його із заліза. Це створить контраст — фігура Спасителя бронзова, а залізний хрест буде візуально більш грубим, ніж тіло Христа. Насип, що символізує Голгофу, буде з бетону, фанерованого гранітом», — розповів скульптор.

Як повідомляли Ukranews, у травні 2011 львівська влада запланувала встановити статую Ісуса Христа заввишки 33 метри.