chrome firefox opera safari iexplorer

1530-річчя Києва святкуватимуть цілий тиждень

19 квітня 2012 о 16:07

Столична влада обіцяє з розмахом відгуляти 1530-річчя Києва. Так, мешканців та гостей міста обіцяють здивувати проекційним 3D-шоу та шоу феєрверків із лазерними спецефектами.

Крім того, на святкових майданчиках заплановані щонайменше три концерти, присвячені Дню Києва, повідомляє прес-служба мерії.

Розпочнуть низку святкувань 19 травня. У цей день у галереї мистецтв «Лавра» відкриється фотовиставка «Новий погляд на Київ», яка триватиме до 23 травня.

20 травня у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться Перший фестиваль мистецтв «Таланти твої, Києве».

З 21 до 25 травня у закладах культури Києва триватиме Міжнародний мистецький фестиваль «Молодіжні Дельфійські ігри: міжнародна зустріч столиць країн-учасниць СНД та Європи».

Мистецьку премію «Київ» за традицією вручать 24 травня у Колонній залі мерії.

25 травня у парку Дружби народів стартує Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту. Змагання повітроплавців триватимуть до 27 травня.

Урочистий концерт, присвячений Дню Києва, відбудеться 25 травня у Національному палаці мистецтв «Україна». Цього ж дня у столиці розпочнуться відразу два фестивалі – IV Фестиваль міської культури «I Love Kiev» та ХХІІ Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону».

26 травня о 10.00 на Михайлівській площі стартує Всеукраїнський парад велосипедистів.

Цього ж дня об 11.00 у Національному музеї народної архітектури та побуту України (с. Пирогів) відбудеться Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв. Годиною пізніше, о 12.00, на вулиці Червоноармійській (біля будинку №19) стартуватимуть Міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе.

О 14.00 культурну спільноту Києва порадують відкриттям нестандартної галереї. Нова арт-галерея під відкритим небом розташовуватиметься на вулиці Набережно-Хрещатицькій поблизу причалів № 1 та №2, зокрема, під новим Гаванським мостом.

26 травня о 20.00 на Софійській площі розпочнеться гала-концерт зірок класичної музики, який завершиться проекційним 3D-шоу «Нове обличчя древньої столиці». Цього ж відбудеться концерт на Майдані Незалежності. Проте подробиці концертної програми організатори поки не розголошують.

Ранок неділі, 27 травня, розпочнеться зі спортивних подій. Зокрема, о 10 ранку стартуватиме підготовка до традиційного, 20-го відкритого міжнародного легкоатлетичного «Пробігу під каштанами».

О 9.00 від вулиці Героїв Сталінграда, 7 стартуватимуть учасники Чемпіонату міста з роликового спорту, а о 10.00 на вул. Кіровоградській розпочнуться Міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе.

На Співочому полі Печерського ландшафтного парку о 15.00 відбудеться Фольклорно-мистецьке свято на схилах Дніпра.

Увечері 27 травня киян та гостей столиці запросять на Оболонську набережну, де о 20.00 стартуватиме молодіжна концертна програма, яка завершиться шоу феєрверків із лазерними спецефектами.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути