chrome firefox opera safari iexplorer

5 квітня інтелігенція проведе Національний круглий стіл

03 квітня 2012 о 14:04

5 квітня, у четвер, в Українському домі розпочне роботу Національний круглий стіл «Місія інтелігенції та вільних людей України», де обговорюватимуть світові виклики і головні проблеми України в гуманітарній, економічній та суспільно-політичній сферах, повідомляє ZIK.

Національний круглий стіл під гаслом «Вільна людина у вільній країні» стане новим інститутом, що започатковує демократичний процес вираження суверенної волі народу України через свідому комунікацію і співпрацю вільних людей, повідомили організатори круглого столу — Ініціативна група «Першого грудня».

План роботи:

10:00 – 12:00. Пленарне засідання «Світові виклики та сучасний стан розвитку України», на якому виступлять Іван Дзюба, кардинал Любомир Гузар, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк.

12:00 – 16:00. Робота в секціях

16:00 – 18:00. Заключне пленарне засідання

До участі в першій розмові учасники Ініціативної групи «Першого грудня» запросили філософів, громадських діячів, експертів, діячів культури.

Як повідомив раніше на прес-конференції екс-глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) кардинал Любомир Гузар, мета національного круглого столу – започаткувати загальнонаціональну дискусію навколо спільних духовних вартостей та завдань суспільного розвитку.

«Ми не збираємося створювати якусь організацію… Це повинен бути дискусійний клуб. Ми хочемо провести ґрунтовну розмову, висновки з якої мають бути втіленні в життя. Сьогодні людей необхідно пробуджувати і кликати до добра. Саме це – наше головне завдання» – наголосив Блаженніший кардинал.

Довідка

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-ту річницю референдуму.

До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, Кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях, і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути