chrome firefox opera safari iexplorer

Українська інтелігенція збирає національний круглий стіл

29 лютого 2012 о 18:08

1 березня, о 12.30 в інформаційному агентстві УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Ініціатива “Першого грудня” скликає Національний круглий стіл».

На прес-конференції Любомир Гузар, Євген Сверстюк, Мирослав Попович та Іван Дзюба представлять тему, мету та завдання Національного круглого столу, який має стати новим суспільним інститутом вираження суверенної волі громадянського суспільства.

Передбачається, що участь у ньому візьмуть знакові постаті з різних суспільних сфер, щоб спільно шукати відповіді на виклики сьогодення та формулювати практичні суспільні завдання.

Нагадаємо, до створеної в 20-ту річницю референдуму ініціативної групи “Першого грудня” ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, Семен Глузман, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Відео-трансляцію прес-конференції можна буде подивитись у четвер, 1 березня, о 12.30, зокрема, на сайтах Gazeta.ua та ZAXID.NET.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути