chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві круглий стіл до 95-річчя Центральної Ради

05 березня 2012 о 16:12

У вівторок, 6 березня у Будинку Вчителя в Києві відбудеться круглий стіл до 95-річчя утворення Української Центральної Ради.

Організатори заходу: Національний музей історії України, Інститут історії України НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Передбачається участь 40-50 учасників.

До виступів на круглому столі запрошені академік Валерій Смолій, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк, доктор історичних наук, професор Руслан Пиріг, кандидат історичних наук Віталій Скальський і ряд інших науковців-істориків та музейних працівників.

Обговорення торкнеться питань стану та перспектив наукових досліджень феномену Української Центральної Ради, політики пам’яті щодо подій та діячів Української революції 1917—1921 рр., аналізу окремих постатей цієї історичної доби.

Також буде представлено найновіші наукові дослідження з історії України 1917 та кількох наступних років.

Час і місце: 6 березня 2012 року об 11:00 у приміщенні Музею Української революції 1917—1921 років (Київський міський будинок вчителя, Київ, вул. Володимирська, 57, кімн. 203).

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути