chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз «прикрасять» будинком зі скла

11 квітня 2012 о 13:57

Подруга Віктора Януковича, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Лариса Скорик заявила, що не бачить нічого поганого в тому, що на Андріївському узвозі, де цими вихідними знесли три історичні будівлі, з'явиться будинок зі скла.

Про це повідомляє газета «Сегодня».

«У нас просто дикий страх будинків зі скла, патологічний, я б сказала. Чого боятися, якщо поставлять естетичну, гарну, легку будівлю? Навпаки, стародавня архітектура тільки виграє, якщо поруч з'явиться стилізований, сучасний будинок», — сказала Скорик.

Майбутній арт-центр. Фото Сегодня

«І взагалі, після того, що зробили з Андріївським узвозом останніми роками, він не може претендувати на історичний зв'язок з минулим. От той же Замок Ричарда на що перетворили! Раніше треба було думати. Ностальгія, звичайно, є, але ніхто ж узвіз не знищує, а навпаки прикрашає», – заявила вона.

Нагадаємо, що Лариса Скорик була автором нового проекту реконструкції музею Т. Г. Шевченка у Каневі, який офіційно відкрили у 2010 році.

Музей постав зовсім не в тому вигляді, як запланував архітектор будівлі Василь Кричевський, натомість там було зроблено євроремонт. Це викликало осуд з боку громадськості.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути