Вони докладно вивчили наукові роботи з дієтології, ожиріння і впливу зернових на організм людини, що з'являлися протягом останніх 30-ти років, повідомляє Дзеркало тижня із посиланням на ІТАР-ТАСС.
Вчені ствержують, що споживання хліба, навпаки, навіть допомагає знижувати вагу: потрапляючи в шлунок, він створює відчуття ситості, а потім повністю переробляється організмом. Утім, зрозуміло, що мова не йде про його надмірне споживання.
На думку вчених, раціон кожної людини повинен обов'язково містити хліб. При цьому практично немає різниці, яким він буде — чорним, білим, сірим або з висівками.
Якщо ж людям доводиться боротися з уже набраною зайвою вагою, то слід відмовитися від солодощів і тих хлібобулочних виробів, в яких міститься велика кількість цукру.
Адже саме він призводить до появи жирових відкладень в районі талії, а потім і інших частинах тіла.