chrome firefox opera safari iexplorer

Гостинний двір перебудують у торговий центр?

27 квітня 2012 о 09:41

Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ «Укрреставрація» на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

За відповідний проект рішення проголосувало 68 депутатів.

Опозиційні депутати побоюються, що це виллється у перебудову Гостинного двору у торговельно-офісний центр.

«Оскільки більшість не погодилась проголосувати за внесення змін у проект рішення, а саме за заміну слова „реконструкція“ на слово „експлуатація“ це говорить про бажання влади змінити Гостинний двір до непізнаваності: серйозно добудувати чи надбудувати пам’ятку архітектури», — переконана голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Депутат наголосила, що заради цих планів забудовники за пособництва влади свого часу постановою Кабміну від 15 серпня 2011 року №1380 виключили Гостинний двір зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави.

«Це чергова гра, коли кияни з початком будівельних робіт навколо Гостинного двору висловлюватимуть обурення владі щодо знищення історичної будівлі, а Олександр Попов розказуватиме, що за це рішення проголосували депутати і влада тут ні при чому», — переконана Меліхова.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути