chrome firefox opera safari iexplorer

Незважаючи на заборону робіт у Гостинний двір заїхала важка спецтехніка

16 січня 2013 о 16:00

Не зважаючи на те, що Міністерство культури надало Гостинному двору статусу пам'ятки містобудування Києва та внесло його до державного реєстру, тут сьогодні знову розпочалися ремонтні роботи. При чому на територію двору пригнали важку техніку.

Про це розповів один з активістів, яким не байдужа доля Гостинного двору, Олександр Заклецький.

«Підігнали туди бурову установку для горизонтального буріння, розпанахали по периметру асфальт, почали щось копати. Мені здається, що навіть зачепили фундамент будівлі Гостинного двору. Територія повністю завалена будівельним сміттям», — обурюється активіст.

Він нагадав, що від 21 грудня минулого року, є припис на заборону будь-яких робіт у Гостинному дворі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники замилюють очі наданням Гостинному двору статусу пам'ятки

«Незважаючи на це робітники активно щось копають, порушуючи усі норми. Крім того, вчора зірвали батарею парового опалення, в результаті чого затопило підвал. На мою думку зараз робиться все, щоб довести будівлю до дійсно аварійного стану», -сказав Заклецький.

За словами активістів, міліції поки що на місці події нема.

Як відомо, у Києві активісти, громадські та культурні діячі протестують проти того, щоб історичну пам'ятку «Гостинний двір» перетворити на розважальний центр. Цілодобово чергують на території. У будівлі Гостинного двору переробили приміщення під своєрідний «культурний центр».

Гостинний двір розташований у Подільському районі столиці на Контрактовій площі, 4. Земельна ділянка займає площу 1,02 га. У кінці вересня Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр. Землю передали в оренду акціонерному товариству "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр. За це рішення проголосували 75 депутатів Київради.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути