chrome firefox opera safari iexplorer

На Кіровоградщині створюють парк лікарських рослин

03 квітня 2012 о 10:37

На Кіровоградщині в Олександрівському лісництві розпочалися роботи зі створення парку лікарських рослин.

Під майбутній парк підготовлено ділянку площею близько одного гектара. З дня на день сюди привезуть ще 10 вантажних автомобілів лісової землі, щоб підготувати найкращий ґрунт.

Про це повідомили в прес-службі Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ідея з облаштування парку належить директору держпідприємству «Олександрівський лісгосп» Олександру Синявському.

За його словами, в Україні мало парків, які б спеціалізувалися на вирощуванні лікарських рослин. Приміром, Устимівський дендрологічний парк (Полтавщина), Ічнянський національний парк (Чернігівщина), регіональний ландшафтний парк «Цуманський» (Волинь) та декілька інших. На їхніх територіях вирощують дерева, кущі та квіти, але відсоток лікарських рослин не такий уже великий.

Планується, що в парку будуть рости липи, клени, бузина червона, туя колоновидна, ялівець горизонтальний, шовковиця, ліщина, самшит, шипшина, аронія, граб, смородина чорна, глід, калина, бузок звичайний, гортензія садова, кизильник, лаванда, суниці, ожина, брусниці.

Як зазначили в управлінні, в парку лісівники встановлять альтанки та лавки, і вже влітку тут зможуть відпочивати місцеві жителі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Довкілля

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути