chrome firefox opera safari iexplorer

Навпроти музею Булгакова хочуть збудувати 8-поверхівку

27 квітня 2012 о 12:54

Проект будівництва готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту за адресою Андріївський узвіз,14-16 викликав обурення переважної більшості членів містобудівної ради.

Про це повідомив член містобудівної ради Києва, депутат Київради Олександр Бригинець.

За словами депутата, фахівці висувають до проекту ряд претензій.

Зокрема, висота готельної споруди дорівнюватиме 8 поверхам. Будівля займатиме 85% території виділеної земельної ділянки, в той час як в Києві як правило споруди займають 50-60%, а в багатьох європейських країнах відповідні обмеження ще жорсткіші.

«Якщо зважити, що Андріївський узвіз – пішохідна вулиця, а вузька Фролівська вулиця шириною 6 метрів залишається єдиним під’їздом до готелю на 180 номерів, то уявіть, що на нас чекатиме біля підніжжя узвозу — транспортний колапс», — наголосив Бригинець.

Він додав, що на вулиці 6-ти метрової ширини не можна маневрувати ні сміттєвозом, ні пожежною машиною.

Депутат зазначив, що 26 квітня 2012 року, на сесії Київрада скасувала рішення щодо виділення землі для будівництва зазначеного готелю, але це рішення носить символічний характер, оскільки скасування таких рішень може відбуватись тільки в судовому порядку, бо воно вже набуло чинності.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути