chrome firefox opera safari iexplorer

Оприлюднено Державний реєстр нерухомих пам’яток України

29 квітня 2012 о 10:06

Департамент культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури України повідомляє, що відтепер Державний реєстр нерухомих пам’яток України у відкритому доступі розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства культури.

Пам’ятки місцевого значення представлено у розділі „Корисна інформація” на сторінці „Державний реєстр нерухомих пам'яток України (пам'ятки місцевого значення станом на 26 березня 2012 року)” у вигляді таблиць зі списками об’єктів та їх адресами.

Для зручності користувачів Реєстр поділено на 27 файлів за територіально-адміністративним принципом (24 області України, АР Крим, міста Київ та Севастополь).

Пам’ятки національного значення можна переглянути у розділі „Нормативно-правові акти”, сторінка „Законодавство в сфері культури” (серед відповідних Постанов Кабінету Міністрів України).

Варто зауважити, що наразі Реєстр містить інформацію станом на 26 березня 2012 року. Надалі – у разі внесення доповнень (після розгляду експертною комісією та схвалення науково-методичною радою Мінкультури) – інформація буде оперативно оновлюватися.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути