chrome firefox opera safari iexplorer

Скоро побачить світ нова книга Сергія Жадана «Вогнепальні й ножові»

02 квітня 2012 о 21:31

Приємний весняний подарунок чекає на усіх шанувальників творчості Сергія Жадана. Наприкінці квітня у всіх книгарнях країни з’явиться нова поетична книга культового автора — «Вогнепальні й ножові».

До збірки увійшли «вогнепальні» поетичні балади, «ножові» есеї та ексклюзивні ілюстрації. Перший наклад книжки, яка вийде друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», складе 10 тисяч примірників та надійде у продаж 23 квітня.

Нова поетична книга «Вогнепальні й ножові» від Сергія Жадана є збірником біблійних та кримінальних балад, герої яких вперто й послідовно рухаються темними стежками, намагаючись будь за що здійснити свої мрії та залишити місце злочину.

Апостоли та бойовики, пророки та біженці, агітатори та відступники, сирени, демони й зомбі – персонажі цієї книги свідчать про час та заповнюють простір, з якого і з’являються вірші – ліричні й піднесені, радісні й ностальгійні, вогнепальні й ножові.

Про головних героїв книги «Вогнепальні й ножові» та про те, якою вона вийшла Сергій Жадан зазначив наступне: «В цій книзі несподівано виявилось багато героїв. А самі вірші виявились історіями про любов, ніжність, зраду та відданість. А також про героїзм, підступність, запеклість і невблаганність. Тому книга вийшла ліричною, а персонажі — непереможними. Як і має бути з героями псалмів та вестернів».

Варто додати, що перша презентація книги «Вогнепальні й ножові» пройде 23 квітня у Києві. А вже наступного дня Сергій Жадан вирушить у авторський тур з презентаціями книжки у Дніпропетровську, Запоріжжі та Харкові. Друга частина туру пройде вже у травні.

Новину додав Іван

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути